Bănci și Asigurări

Schimbare la Bancpost: Actualul CEO pleacă din grup. În locul lui vine şeful operaţiunilor din Serbia. Acţionarii se pregătesc să preia alte bănci din România

Schimbare la Bancpost: Actualul CEO pleacă din grup. În...

Autor: Cristian Hostiuc

04.04.2016, 11:39 15419

George Georgakopoulos, CEO-ul Bancpost, va pleca de la conducerea băncii, dar şi din grupul Eurobank, acţionarul majoritar, conform unor surse de pe piaţa bancară.

În locul lui este propus şeful operaţiunilor Eurobank din Serbia, Philippos Karamanolis, care a fost vicepreşedinte Bancpost România între 2005-2008.

Conform surselor, Georgakopoulos va prelua un post regional la un alt grup, care se pregăteşte să facă o investiţie şi în România. Georgakopoulos a fost numit CEO al Bancpost în toamna anului 2014, după ce anterior deţinuse funcţia de vicepreşedinte al băncii.

Bancpost, o bancă de top zece, a revenit pe profit în 2015, fiind într-o situaţie mult mai stabilă decât în criză.

Sursele citate spun că Eurobank nu are nicio intenţie să vândă Bancpost România, ci dimpotrivă, există un plan pentru a cumpăra cel puţin una dintre băncile greceşti care mai sunt prezente în România. Acest plan se discută de câteva luni la Atena, iar Eurobank este pregătită să facă o nouă infuzie de capital pentru a executa această operaţiune.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO