Bănci și Asigurări

Schimbare la conducerea grupului italian UniCredit. Pier Carlo Padoan a fost cooptat în consiliul de administraţie al UniCredit în calitate de preşedinte desemnat pentru mandatul 2021-2023

Schimbare la conducerea grupului italian UniCredit. Pier...

Autor: Claudia Medrega

14.10.2020, 12:16 223

Consiliul de administraţie al grupului italian UniCredit, care controlează a cincea cea mai mare bancă de pe piaţa românească, l-a cooptat pe  profesorul Pier Carlo Padoan în calitate de director neexecutiv după ce a concluzionat că este cel mai bun candidat pentru funcţia de chairman (preşedinte- n.red) al UniCredit pentru următorul mandat (2021 - 2023).

Padoan va fi membru al boardului până la adunarea generală anuală pentru aprobarea situaţiilor financiare din 2020, dată la care va fi ales un nou consiliu de administraţie la UniCredit.

Cooptarea profesorului Padoan vine după ce Elena Zambon, membră în consiliul de administraţie al UniCredit de mult timp, a renunţat la această funcţie după ce a declarat că angajamentele sale profesionale principale ar împiedica-o să-şi dedice timpul şi angajamentul pentru activităţile consiliului de administraţie al băncii, potrivit informaţiilor transmise de UniCredit.

Pier Carlo Padoan, 70 de ani, a fost ministru al Finanţelor şi al Economiei în Italia în perioada 2014-2018, iar din 2018 este membru al Parlamentului Italiei din partea Partidului Democrat.

În prezent, Cesare Bisoni este preşedintele consiliului de administraţie al UniCredit, iar poziţia de CEO UniCredit este ocupată din 2016 de Jean Pierre Mustier.

UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Europa Centrală şi de Est, iar în România UniCredit Bank este în top 5 al celor mai mari bănci după active.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO