Bănci și Asigurări

Schimbări la CEC Bank: Ministrul Finanţelor îl propune în Consiliul de Administraţie pe Dan Matei, fost consilier al premierului Dăncilă şi care la un moment dat era în discuţie să fie chiar vice-premier

Schimbări la CEC Bank: Ministrul Finanţelor îl propune...
22.01.2020, 20:59 5822

Ministerul Finanţelor, acţionarul majoritar al CEC Bank, a propus două noi nume în Consiliul de Administraţie al băncii: Dan Matei şi Ioana Burlă, director în cadrul ministerului, conform unor surse bancare.

Dan Matei a fost consilier economic al premierului Viorica Dăncilă şi la un moment dat era în discuţie să preia poziţia de vice-premier pe probleme economice.

Dan Matei are o lungă carieră în Ministerul Finanţelor, fiind specializat în analize şi strategii economice şi în discuţii cu partenerii internaţionali.

Cea de-a doua propunere pentru Consiliul de Administraţie al CEC Bank este Ioana Burlă.

Cei doi îi înlocuiesc pe Ciprian Badea şi Mirela Sitoiu, directorul juridic şi respectiv directorul de resurse umane al ministerului.

Ministerul Finanţelor este acţionarul CEC Bank şi poate opera modificări în Consiliul de Administraţie şi în conducerea executivă.

Cei propuşi pentru aceste poziţii trebuie să obţină în prealabil aprobarea BNR.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO