Bănci și Asigurări

Schimbări la Erste, grupul care deţine BCR în România: Andreas Huber preia conducerea diviziei strategice al Erste, în timp ce Martin Radjaby-Rasset va deveni consilierul personal al lui Bernd Spalt, CEO-ul Erste Group

Schimbări la Erste, grupul care deţine BCR în...

Autor: Mircea Nica

02.02.2021, 13:50 158

Grupul Erste a început să facă schimbări în managementul grupului pentru a se pregăti pentru perioada de după coronavirus, potrivit informaţiilor transmise de repezentanţii Erste. Astfel, Andreas Huber preia conducerea diziviei strategice, iar Martin Radjaby-Resset devine consilierul personal al lui Bernd Spalt, CEO al Esrte Group.

“Prin construirea strategiei vrem să ne adresăm problemelor sociale şi dezvoltării economice în perioada de după coronavirus şi, mai presus de orice, să ne concentrăm pe cum putem să asigurăm într-un mod sustenabil creşterea prosperităţii clienţilor din Europa Centrală”, a transmis Bernd Spalt.

Andreas Huber şi-a început cariera în 1995 pe poziţia de consultant în management strategic la Boston Consulting Group (BCG) la Frankfurt şi Viena. În 2002, s-a mutat la Swiss Re din Zurich, unde a fost vicepreşedinte senior în zona Chief Operations Officer (COO) şi Chief Investment Officer (CIO) din divizia de servicii financiare a firmei.

În 2005, Huber s-a alăturat Erste Group, unde a ocupat de atunci diverse funcţii de conducere în domeniile băncii corporative, managementului riscurilor şi transformării digitale. Cel mai recent, Huber a ocupat funcţia de şef al managementului portofoliului de grup în divizia de finanţe.

În acelaşi timp, Martin Radjaby-Rasset renunţă la poziţiile sale de conducere divizionară de la Erste Group şi Erste Bank şi îl va sprijini pe directorul general al grupului, Bernd Spalt, în calitate de consilier personal şi va conduce branduri strategice şi proiecte viitoare pe toate pieţele Erste Group.

Group Brand Management & Communications va fi condus de actualul său adjunct Peter N. Thier, care s-a întors la Erste Group de la Austrian Airlines în octombrie 2020. Principalul accent al lui Thier va fi dezvoltarea strategică a comunicaţiilor către un dialog mai mare şi o transformare digitală.

La Erste Bank Oesterreich, Mario Stadler va prelua funcţia de Head of Brand Management & Communications şi, împreună cu echipa sa, va continua dezvoltarea cu succes a mărcii „Erste Bank und Sparkassen”. În plus, Stadler îşi va asuma responsabilitatea pentru agendele de marcă ale Erste Group, unde va ocupa funcţia de şef adjunct al diviziei, au mai transmis reprezentanţii Erste Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO