Bănci și Asigurări

Schimbări în managementul Băncii Transilvania: Gabriela Nistor devine Director General la Idea Bank, iar Ioana-Mihaela Ilaş preia funcţia de Director General Adjunct la BT

Schimbări în managementul Băncii Transilvania:...

Autor: Roxana Rosu

14.06.2022, 11:21 535

Banca Transilvania a anunţat marţi numirea Ioanei-Mihaela Ilaş în funcţia de Director General Adjunct, în locul Gabrielei-Cristina Nistor, care a preluat conducerea Idea Bank, preluată anul trecut de BT.

Deciziile produc efecte de la data obţinerii aprobărilor prealabile din partea autorităţilor de supraveghere şi după finalizarea tuturor formalităţilor necesare.

Toate celelalte contracte de mandat aflate în derulare rămâm in vigoare si neschimbate, a precizat banca.

Gabriela Nistor lucrează pentru Banca Transilvania încă din 1995. În ultimii 17 ani a coordonat activitatea de retail, private banking şi reţea, iar din 2013 este director general adjunct al băncii. A reprezentat banca în mai multe consilii de administraţie ale companiilor Grupului BT.

Este Preşedintele Comitetului Executiv al Visa Romanian Member Forum (din 2008) şi Vicepreşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (din 2022). Gabriela Nistor are o diplomă de EMBA University of Sheffield şi a fost finalistă Study UK Alumni Awards 2021, categoria Professional Achievements pe Europa.

„Sunt deosebit de onorată de această provocare de a construi prima bancă exclusiv digitală made in Romania>. Sunt încrezătoare că vom continua succesul Băncii Transilvania în noua bancă a Grupului BT, care are ca fundaţie Idea::Bank, pregătind astfel Grupul BT şi mai mult pentru viitor. Avem ambiţii mari şi alocăm toate resursele necesare şi, ca de obicei, punem suflet în proiectul care începe acum. Mulţumesc echipei mele de retail banking din Banca Transilvania pentru tot ce am construit până acum împreună, top managementului BT pentru încredere şi aştept cu nerăbdare să mă alătur noii echipe”, declară Gabriela Nistor.

Exercitarea noii funcţii va începe odată cu obţinerea aprobărilor din partea autorităţilor de supraveghere.

Comitetul de Direcţie Idea::Bank este format, de asemenea, din Sinan Kircali – Vicepreşedinte Executiv Operaţiuni, Alin Fodoroiu – Vicepreşedinte Executiv Business şi Sorin Dumitrescu – Vicepreşedinte Executiv Risc. Mioara Popescu, Preşedinte Executiv al Comitetului de Direcţie şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie Idea::Bank, va fi în continuare Preşedinte CA Idea.

Ioanei-Mihaela Ilaş lucrează de 20 de ani în cadrul Băncii Transilvania, iar din 2019 este Director Executiv Dezvoltare şi Management Produse Retail. Are un Executive MBA la Universitatea Sheffield din Marea Britanie şi a absolvit Facultatea de Stiinte Economice, Marketing, Universitatea Babea-Bolyai din CLuj Napoca.

Banca Transilvania a achiziţionat Idea Bank în 2021, fiind a treia preluare de acest tip, după Volksbank (2015) şi Bancpost (2018).

Integrarea Idea Bank în grupul financiar Banca Transilvania a intrat în etapa finală, din 14 iunie clienţii Idea Bank cesionaţi devenind clienţi ai Băncii Transilvania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO