Bănci și Asigurări

Schimbări în managementul Raiffeisen: Adrian Negru este promovat ca CEO al Raiffeisen Asset Management, după terminarea mandatului lui Răzvan Szilagyi, iar Alexandru Cristescu devine director al diviziei de private banking a Raiffeisen Bank

Schimbări în managementul Raiffeisen: Adrian Negru este...

Autor: Roxana Rosu

11.01.2023, 13:41 801

Raiffeisen Asset Management (RAM), compania de administrare a fondurilor de investiţii a grupului Raiffeisen, va avea de la 1 februarie un nou CEO, odată cu numirea în funcţie a lui Adrian Negru, iar conducerea Friedrich Wilhem Raiffeisen (FWR), divizia de private banking a Raiffeisen Bank va fi preluată de Alexandru Cristescu, a anunţat instituţia financiară.

Adrian Negru are o experienţă profesională de 16 ani, cea mai mare parte a acesteia fiind în domeniul investiţiilor, atât în cadrul Raiffeisen Asset Management cât şi în Raiffeisen Bank. În ultimii patru ani, el a condus Direcţia de Private Banking.

”Sunt convins că experienţa relevantă, expertiza de piaţă şi abilităţile de leader ale lui Adrian Negru, alături de calitatea recunoscută a echipei de profesionisti a Raiffeisen Asset Management, vor asigura continuarea şi potenţarea poveştii noastre de succes. Ne întărim astfel angajamentul de a contribui la îmbunătăţirea solidităţii finanţelor personale ale clienţilor noştri, prin investiţii în fonduri mutuale şi pensii private” a declarat Mihail Ion, VicePresendine RaiffeisenBank

Promovarea internă a lui Adrian are loc odată cu încheierea mandatului actualului CEO RAM, Răzvan Szilagyi, care a condus compania din 2012.  “A fost o perioadă minunată pentru mine. Am avut ocazia să lucrez şi să învăţ de la cei mai buni profesionişti, iar călătoria împreună a fost pe măsură.” a spus Răzvan Szilagyi.

În paralel cu aceste schimbări de management, Alexandru Cristescu, actualul Manager Dezvoltare şi Suport Business, Planificare Financiară Personală, va prelua rolul de Director Friedrich Wilhem Raiffeisen (FWR), divizia de private banking a băncii.  El are o experienţă de 18 ani - ultimii 8 ani în RaiffeisenBank - în pieţe de capital, private banking cât şi în asset management.

“Mă bucur să îl avem alături de noi pe Alexandru în echipa Friedrich Wilhem Raiffeisen. Îi urez mult success! Sunt convinsă ca Alexandru, prin experienţa sa consolidată, va aduce o contribuţie semnificativă în întarirea parteneriatului cu clienţii private banking, în oferirea celor mai bune servicii dedicate lor şi administrării averilor personale.”  a spus Andra Ion, Director, Planificare Financiară Personală

Raiffeisen Bank este activă pe piaţa bancară din România de 25 ani şi serveşte peste 2,3 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are 4900 de angajaţi, 295 unităţi, 1131 ATM&MFM si 27.000 POS-uri.

S.A.I. Raiffeisen Asset Management S.A. (RAM) este compania specializată in administrarea fondurilor de investiţii a grupului Raiffeisen in Romania si are ca actionar majoritar cu 99,99% din actiuni pe Raiffeisen Bank.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO