Bănci și Asigurări

Schimbările Legii RCA: Odată ce decontarea directă devine obligatorie, asigurătorii se pot despăgubi între ei în 10 zile de la notificare. Ce sancţiuni apar şi cât creşte preţul RCA?

Schimbările Legii RCA: Odată ce decontarea directă...

Autor: Mircea Nica

31.01.2021, 11:37 3142

Proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru mo­dificarea legii RCA, care aduce obligativitatea clau­zei de decontare directă la poliţele RCA, men­ţionează achitarea despăgubirii între asigu­rători în termen de 10 zile de la notificare şi sanc­ţiuni aspre în cazul problemelor de plată între asi­gu­rători, potrivit informaţiilor din proiectului pu­blicat pe site-ul Ministerului Finanţelor.

După ce decontarea directă va deveni obli­gatorie după modificarea legii RCA, şoferii vor avea posibilitatea de a alege poliţa RCA în funcţie de serviciile pe care asigurătorul le oferă, nu doar pe baza preţului cum s-a practicat până acum. Bene­ficiul poliţei va fi direct al persoanei care achi­ziţionează poliţa RCA, urmând ca asigurătorii să rezolve problema despăgubirii între ei.

Dacă asigurătorul RCA al persoanei vinovate nu îşi îndeplineşte sau îşi îndeplineşte defectuos obligaţia de plată cu depăşirea termenului prevăzut, inclusiv dacă diminuează nejustificat cuantumul despăgubirii, acesta va plăti penalităţi de 0,2% pe zi de întârziere calculate la suma de despăgubire da­to­rată sau la diferenţa de sumă neachitată, con­form ordonanţei pentru modificarea legii RCA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO