Bănci și Asigurări

Se caută şef la RBS, una dintre cele mai mari bănci din Europa

Ross McEwan, 61 de ani, s-a alăturat băncii RBS în 2013

Ross McEwan, 61 de ani, s-a alăturat băncii RBS în 2013

26.04.2019, 00:00 79

Şeful grupului britanic Royal Bank of Scotland Group (RBS) va pleca în mai puţin de un an de la conducerea creditorului deţinut de stat, într-o mişcare care ar putea pregăti scaunul de conducere pentru o femeie în rol de executiv, potrivit Bloomberg. 

Banca a început deja să caute înlocuitor pentru CEO-ul Ross McEwan, potrivit declaraţiilor publice. Zvonurile cu privire la următorul bancher care preia cârma băncii au început deja să zburde prin piaţă, iar sursele citate de publicaţia americană susţin că o femeie l-ar putea înlocui pe McEwan, 61 de ani, care s-a alăturat băncii în 2013.

„El a reuşit unul dintre cele mai impresionante turnaround-uri din istorie prin execuţia exemplară a strategiei de a reorienta banca spre pieţele profitabile din Marea Britanie şi Irlanda“, spune Howard Davies, preşedintele băncii.

McEwan a mai vorbit despre intenţia lui de a părăsi banca, însă iniţial a dat de înţeles că va rămâne la conducere până în 2020. Surse din apropierea situaţiei citate de publicaţia americană susţin că Alison Rose ar putea fi succesorul lui McEwan. Alison Rose lucrează de o viaţă la RBS şi conduce în prezent diviziile de comercial şi de private banking pentru Marea Britanie.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO