Bănci și Asigurări

Ce sectoare afectate puternic de criza COVID-19 pot avea probleme de lichiditate. Firmele din transporturi aeriene, industria textilă şi agenţiile turistice sunt cele mai expuse la riscul de reînnoire a liniilor de credit, având procente mari ale finanţărilor care expiră în iulie

Ce sectoare afectate puternic de criza COVID-19 pot avea...

Autor: Claudia Medrega

22.07.2020, 19:05 1085

♦ Tranzacţiile imobiliare, hoteluri&restaurante şi activităţi de spectacole, culturale şi recreative au cele mai mici procente ale liniilor de credit care expiră în iulie, de 9%-15% din totalul liniilor de credit contractate, astfel că nu există aşteptări ca acestea să aibă dificultăţi foarte mari din punctul de vedere al lichidităţii, după cum reiese din datele BNR.

Sectorul transporturilor aeriene, indus­tria textilă şi agenţiile turistice şi tur-ope­ratorii, domenii afectate puternic de criza coronavirusului (COVID-19), sunt cele mai expuse la riscul de reîn­noire a liniilor de credit de la bănci având în vedere ponderile mari ale liniilor de credit ale firmelor din aceste domenii care expiră în luna iulie, după cum reiese din datele BNR.

Astfel, este posibil ca unele firme din aceste do­menii să aibă dificultăţi din punctul de vedere al lichi­dităţii. Însă, unele firme au şi alte tipuri de credit pe care nu le-au utilizat integral, la care ar putea apela.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO