Bănci și Asigurări

Sectorul serviciilor pentru firme a crescut cu 8,1% în primele şapte luni

Sectorul serviciilor pentru firme a crescut cu 8,1% în...

Autor: Marius Oncu

14.09.2015, 10:39 140

Avansul, ca serie brută, a fost determinat de creşterile înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (23,7%), transporturi (12,4%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (3,9%), comunicaţii (3,7%) şi la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (3,1%), se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

În luna iulie 2015, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, faţă de luna precedentă a rămas la acelaş nivel ca serie brută, şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,2%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,5%, fiecare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO