Bănci și Asigurări

Şef nou la banca americană Citi România. Samir Karia, cu experienţă de peste 25 de ani în servicii financiare, este noul director al Citi pentru România, în locul lui Ivan Vrhel. După patru ani în rolul de Citi country officer pentru România, Ivan Vrhel a fost promovat într-un nou rol în cadrul Citi în afara României

Samir Karia are peste 25 de ani de experienţă în sectorul serviciilor financiare, începându-şi cariera în cadrul Citi în anul 1997.

Samir Karia are peste 25 de ani de experienţă în sectorul serviciilor financiare, începându-şi cariera în cadrul Citi în anul 1997.

Autor: Claudia Medrega

26.08.2022, 00:05 357

Samir Karia a fost numit în poziţia de Citi country officer pentru România şi director general al Citibank Europe plc, Dublin - sucursala România, el urmând să fie responsabil de elaborarea şi implementarea strategiei locale a băncii, precum şi de asigurarea unui management eficient al riscurilor şi controalelor.

De asemenea, Samir Karia va coordona relaţiile băncii cu clienţii, cu autoritătile competente precum şi cu instituţiile guvernamentale, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

Samir Karia îl succede pe Ivan Vrhel, care după patru ani în rolul de Citi country officer pentru România, a fost promovat într-un nou rol în cadrul Citi în afara României. Citi ocupă în România poziţia a 11-a în topul celor mai mari instituţii de credit de pe piaţa bancară având active de peste 10 mld. lei şi o cotă de piaţă de circa 2%. Citi este prezentă în România din anul 1996 şi furnizează produse şi servicii financiare companiilor locale şi multinaţionale, întreprinderilor mici şi mijlocii, instituţiilor guvernamentale şi organizaţiilor nonprofit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO