Bănci și Asigurări

Şeful Allianz-Ţiriac: Situaţia Astra trebuie rezolvată cât mai repede. Amânările slăbesc încrederea clienţilor

Şeful Allianz-Ţiriac: Situaţia Astra trebuie...

Autor: Anelis Baciu

18.11.2015, 00:07 819

Amânările repetate ale instanţei judecătoreşti în privinţa falimentului Astra Asigurări nu fac altceva decât să slăbească încrederea clienţilor şi siguranţa în piaţa de asigurări, de aceea problema trebuie rezolvată urgent, a afirmat Remi Vrignaud în  cadrul unui interviu pentru ZF.

„Amânarea unei decizii în cazul Astra creează o lipsă de siguranţă pentru mulţi clienţi, multe service-uri, care aşteaptă să-şi acceseze banii care li se cuvin. Este o problemă de maximă urgenţă, trebuie decis cât mai repede. E vorba de a confirma sau infirma falimentul“, a explicat Remi Vrignaud. Declaraţia sefului Allianz vine în contextul în care Tribunalul Bucureşti a amânat de trei ori luarea unei decizii în cazul Astra Asigurări.

Potrivit acestuia, asigurătorii trebuie să tragă învăţăminte din evenimentele care s-au petrecut în acest an şi trebuie să conştientizeze că nu mai e loc de com­promisuri, în special în piaţa de asigurări auto obli­gatorii. Allianz-Ţiriac este cea mai mare companie de asigurări din piaţa românească cu afaceri de 776 mil. euro în primele nouă luni ale anului, în creştere cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Două treimi din businessul Allianz vin din asigurările auto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO