Bănci și Asigurări

Şeful AXA Asigurări: Dacă ne-am extinde din nou, România nu ar mai fi pe listă

Henri de Castries: Am fost dezamăgiţi de evoluţia pieţei din România, Ungaria şi Polonia.

Henri de Castries: Am fost dezamăgiţi de evoluţia pieţei din România, Ungaria şi Polonia.

Autor: Anelis Baciu

22.08.2014, 00:06 1052
„Dacă ar fi să o luăm de la capăt, categoric nu am mai pune Europa Centrală şi de Est pe listă. Am fost dezamăgiţi de evoluţia pieţei din România, Ungaria şi Polonia“, este mesajul dur care vine din partea lui Henri de Castries, şeful AXA Asigurări, cel mai mare asigurător de viaţă european.
 
Declaraţia a fost făcută în cadrul întâlnirii semestriale a boardului AXA cu analiştii şi este prima referire la piaţa locală de asigurări pe care francezii o fac după decizia de exit şi vânzarea afacerilor locale către Astra de anul trecut. Enumerarea României printre pie­ţele excluse din sfera ţărilor cu premise de creştere pentru AXA loveşte puternic ima­ginea pieţei româneşti în faţa investitorilor străini care ar putea fi şi mai mult descurajaţi în ceea ce priveşte viitorul asigurărilor locale.
 
Francezii au venit pe piaţa locală în 2010 după ce au cumpărat divizia de viaţă a Om­niasig, asigurător pentru care au plătit circa 10 milioane de euro. Am­biţiile AXA pe plan local erau mă­reţe, iar francezii vedeau în România ţara care le va aduce cel mai accelerat ritm de creştere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO