Bănci și Asigurări

Şeful celei mai mari bănci din SUA a cumpărat acţiuni de 27 mil. dolari la banca pe care o conduce

Şeful celei mai mari bănci din SUA a cumpărat acţiuni...

Autor: Marius Oncu

12.02.2016, 14:40 2172

Pachetul achiziţionat de Dimon, de 500.000 de acţiuni, urcă participaţia acestuia la JPMorgan la un total de 6,75 milioane de acţiuni, arată un raport transmis bursei din SUA.

Preşedintele JPMorgan a cumpărat acţiuni la bancă pentru că preţul a devenit foarte atractiv, după scăderile puternice înregistrate pe pieţele de capital de la începutul anului, în special în sectorul bancar, a declarat o sursă apropiată situaţiei. Acţiunile JPMorgan, cea mai mare bancă după active din SUA, au pierdut 20% de la începutul anului şi până la închiderea şedinţei de joi.

Cotaţiile altor bănci importante, inclusiv Citigroup, Bank of America, Credit Suisse Group şi Deutsche Bank au scăzut cu peste 32%.

Achiziţia unor pachete semnificative de acţiuni de către şeful companiei poate conduce în unele cazuri la creşterea încrederii investitorilor în titlurile companiei respective.

În ultimele 30 de zile, 699 de persoane din conducerea unor companii americane au cumpărat acţiuni la companiile pentru care lucrează, în timp ce 828 au vândut, cel mai favorabil raport pentru cumpărători din peste patru ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO