Bănci și Asigurări

Seful Citi Romania preia Cehia si Slovacia. Cum comentati?

04.03.2010, 23:06 76

Shahmir Khaliq, 40 de ani, directorul general al CitibankRomania, a fost promovat ca responsabil pe alte doua piete dinregiune pe care este prezent grupul financiar american - Cehia siSlovacia.

Dupa patru ani la Bucuresti, Khaliq (desen) ar urma sa se mutela Praga, de unde va coordona strategia Citi pentru Romania, Cehia,Slovacia si Bulgaria, afirma surse bancare. Pentru sucursala de laBucuresti a Citibank Europe va fi numit un nou directorgeneral.

Khaliq, care lucreaza pentru Citi din 1991, a inceput sa conduca operatiunile din Roma nia in februarie 2006, dupa o perioada deschimbari frecvente in managementul bancii locale. In 2008, el areusit sa convinga grupul american sa dezvolte la Bucuresti ooferta de produse si servicii bancare destinate si clientilorpersoane fizice, nu doar companiilor. De la venirea pe piata in1996, Citibank se pozitionase ca o banca de corporate business. Inpofida crizei, in toamna lui 2009 au fost lansate produse de retailstandard, plus un pachet CitiGold pentru clienti cu venituri pestemedie. De la 1 ianuarie 2009, Citibank Romania a devenit sucursalaa Citibank Europe inregistrata in Irlanda. La sfarsitul anuluitrecut, era a 15-a banca de pe piata, cu active de peste 1 miliardde euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO