Bănci și Asigurări

Şeful Groupama: Suntem în grafic cu revenirea pe profit. Estimăm un câştig de 10-12 mil. lei pe 2014

François Coste, directorul general al Groupama

François Coste, directorul general al Groupama

Autor: Anelis Baciu

25.06.2014, 00:00 180
Groupama, subsidiara locală a grupului francez cu acelaşi nume, a înregistrat un profit de 7 milioane de lei (1,6 mil. euro) în perioada ianuarie-mai, iar 2014 ar urma să fie primul an în care compania raportează un rezultat pozitiv. François Coste, directorul general al asigurătorului, estimează un plus de 10-12 mil. lei până la finalul anului.
 
„Anul trecut a fost ultimul an pe piedere. Rezultatele din primele luni confirmă acest lucru, iar Groupama va închide acest an cu profit“, a declarat Coste pentru ZF. Francezii au raportat pierderi în fiecare an de la intrarea pe piaţa locală, în 2009, prin fuziunea companiilor Asiban şi BT Asigurări.
 
Anul trecut, rezultatul negativ s-a situat la circa 40 milioane de lei, faţă de o pierdere de 110 milioane de lei în 2012. Criza şi înrău­tăţirea situaţiei economice le-au dat bătăi de cap francezilor, care iniţial vedeau trecerea pe profit la trei ani după lansarea pe piaţă.
 
Deşi profitabiliatea Groupama s-a îmbu­nătăţit în prima parte a anului, primele subscrise au continuat să scadă, ca urmare a deciziei grupului de a-şi reduce expunerea pe segmentul poliţelor auto obligatorii (RCA). „Strategia noastră a vizat reducerea expunerii pe segmentele care generează pierderi mari, de aceea portofoliul de RCA a fost diminuat semnificativ, cu circa 40%.“
 
Pe de altă parte, portofoliul de poliţe facultative Casco a avansat cu 5% în primele luni ale anului, în timp ce vânzările de poliţe property au înregistrat o creştere de 4%, potrivit şefului Groupama.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO