Bănci și Asigurări

Şeful Raiffeisen: E logică naturală să continuăm businessul aici

Şeful Raiffeisen: E logică naturală să continuăm businessul aici

Autor: Razvan Voican

06.12.2011, 11:24 1624

"Dacă ar fi să ne retragem din România, ar însemna să şubrezim reţeaua bancară extinsă în întreaga regiune la care am lucrat atât de mult timp şi cu atâta efort pentru a o pune pe picioare. Nici nu este nevoie de vreo iniţiativă formală care să confirme angajamentul nostru faţă de vreuna dintre ţările din regiune pentru că istoricul nostru ar trebui să vorbească de la sine", a declarat Stepic într-un interviu pentru ZF.

Este al doilea bancher austriac care iese cu asigurări că finanţările spre România nu vor fi tăiate, după ce şi Andreas Treichl, şeful Erste, a spus că BCR va fi susţinută în continuare, ca reacţie la avertismentele dure lansate în urmă cu o săptămână de preşedintele Traian Băsescu.

Stepic afirmă că este nerealistă ideea ca băncile să se poată finanţa doar de pe piaţa locală, aşa încât o parte din creştere va trebui finanţată în continuare din străinătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO