Bănci și Asigurări

Şeful Société Générale: Europa are nevoie de bănci puternice care să facă faţă celor americane

Frédéric Oudéa, şeful Société Générale

Frédéric Oudéa, şeful Société Générale

Autor: Claudia Medrega

14.10.2015, 00:05 199

Frédéric Oudéa, şeful Société Générale, într-un apel fără precedent susţine că Europa are nevoie de bănci puternice care să poată să concureze cu cele din SUA.

„Concurenţa formidabilă de la instituţiile din SUA cere un răspuns“, scrie şeful SocGen într-o opinie publicată în Financial Times. El aduce în discuţie faptul că în privinţa viitorului băncilor din Europa există două puncte de vedere diferite, în timp ce toată lumea pare să fie de acord că pieţele de capital europene trebuie să joace un rol mai important în finanţarea populaţiei şi a companiilor de pe continent.

Unii susţin că sistemul bancar european ar trebui să fie organizat în jurul băncilor autohtone sau regionale mici şi mijlocii, dintre care niciuna nu ar trebui să fie suficient de mare pentru a reprezenta o ameninţare la adresa stabilităţii financiare. Şi pledează pentru separarea activităţilor de investiţii. Pe de altă parte, alţii consideră că pieţele de capital pot să fie dezvoltate doar cu participarea băncilor de investiţii puternice, cu sediul în Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO