Bănci și Asigurări

Seful Trezoreriei UniCredit Tiriac si-a dat demisia

Seful Trezoreriei UniCredit Tiriac si-a dat demisia

Bogdan Mihoc, 34 de ani

03.11.2008, 19:36 613

Bogdan Mihoc, seful Trezoreriei UniCredit Tiriac, a fost inlocuit din functie cu Dorin Badea, adjunctul sau, dupa ce si-a dat demisia, a anuntat banca.
Oficialii UniCredit Tiriac nu au oferit informatii privind motivele care au condus la aceasta schimbare care a intrat in vigoare de ieri.
Schimbarea conducerii Trezoreriei survine celor doua saptamani tensionate pe piata interbancara, perioada in care BNR a anuntat ca a respins un atac speculativ impotriva leului, iar apoi cotatiile de dobanda pe piata monetara au crescut spectaculos pe fondul scaderii lichiditatilor. In plus, guvernatorul BNR Mugur Isarescu a acuzat un grup de trei banci care opereaza pe piata locala ca au incercat sa acrediteze ideea unei crize de lichiditate pe piata bancara prin cresterea foarte mare a dobanzilor. In acest context, la sfarsitul saptamanii trecute inspectorii Consiliului Concurentei au vizitat trezoreriile mai multor banci importante din sistem, cautand e-mailuri care sa probeze o presupusa intelegere intre dealeri pentru manipularea pietei.
Pana in prezent, nicio alta banca nu a anuntat vreo schimbare la nivelul Trezoreriei. Dorin Badea a venit la UniCredit Tiriac asta-vara de la Bancpost, unde fusese chief dealer si apoi director de trading in divizia Global Markets.
In urma cu un an, Mihoc, 34 de ani, a fost ales presedinte al ACI Romania, asociatia profesionala a dealerilor.
 
Cititi pe www.targetonline.ro cine este Bogdan Mihoc
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO