Bănci și Asigurări

Şeful VIG: Suntem aproape de final cu restructurarea

Peter Hagen: Mai sunt câteva lucruri de pus la punct în special în cazul Asirom

Peter Hagen: Mai sunt câteva lucruri de pus la punct în special în cazul Asirom

Autor: Ciprian Botea

15.04.2015, 00:07 693

Procesul de restructurare a operaţiunilor locale, în urma căruia o treime din angajaţii companiilor Om­ni­asig, Asirom şi BCR Viaţă au fost concediaţi în ultimii doi ani, este aproape de final, mai fiind necesare doar unele ajustări, afirmă Peter Hagen, CEO al Vienna Insurance Group, acţionarul majoritar al celor trei companii.

„Cea mai mare parte a procesului de restructurare a fost realizată, dar mai sunt câteva lucruri de pus la punct în special în cazul Asirom“, a declarat Hagen într-un interviu pentru ZF. Cele trei companii locale ale grupului austriac aveau anul trecut 2.351 de angajaţi, cu 32% sub nivelul din 2012.

Austriecii au raportat în 2014 prime subscrise de 340 mil. euro (1,5 miliarde de lei) din operaţiunile locale, din care peste 80% au fost aferente poliţelor de asigurări generale.

VIG a avut anul trecut profit brut de 6 mil. euro din afacerile locale, după doi ani de pierderi, rezultatul pozitiv fiind datorat businessului de asigurări de viaţă. Afacerile locale ale VIG au scă­zut constant în ultimii ani pe fondul procesului de curăţare a portofoliului de asigurări auto (cu daunalitate ridicată), iar anul trecut peste acest proces s-a suprapus şi restructurarea portofoliului de asigurări de viaţă.

Hagen se aşteaptă ca anul acesta şi afacerile de asigurări generale să genereze profit. „Suntem pe drumul cel bun, dar nu suntem încă acolo unde ar trebui să fim.“  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO