Bănci și Asigurări

Semnele bune vin din China: Creditarea a explodat în luna martie după o perioadă mai timidă

Semnele bune vin din China: Creditarea a explodat în...

Autor: Alex Ciutacu

12.04.2019, 11:56 715

Creditare a crescut în China în luna martie peste aşteptări după ce în primele luni ale anului înregistrase o încetinire, ceea ce ar putea reprezenta un motor pentru reîncălzirea economiei.

Finanţarea agregată s-a ridicat la 426 miliarde dolari luna trecută, în comparaţie cu 104,2 miliarde dolari în luna februarie, potrivit datelor furnizate de banca centrală a Chinei, citate de Bloomberg.

Economiştii băncilor intervievaţi de Bloomberg au estimat creditarea pentru luna martie la 275 miliarde dolari.

Instituţiile financiare au oferit credite noi în valoare de 251,6 miliarde dolari versus o estimare de 186,2 miliarde dolari.

Creşterea creditării „va continua să se menţină şi să se îmbunătăţească în 2019, odată cu noile politici implementate”, spune Wang Tao, economist-şef în China pentru grupul elveţian UBS Group.

Banca centrală a Chinei a anunţat că se aşteaptă ca finanţarea agregată să crească într-un ritm apropiat de creşterea economică, care anul trecut s-a situat puţin sub 10%.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO