Bănci și Asigurări

Senatorul Daniel Zamfir porneşte o nouă ”cruciadă”: Senatul a aprobat începerea unei anchete parlamentare cu privire la manipularea ROBOR

Senatorul Daniel Zamfir porneşte o nouă...

Autor: Diana Grigore

05.02.2019, 14:21 701

„Consiliul Concurenţei a declanşat în anul 2008 o investigaţie, a închis-o în 2013 într-un mod dubios. Atunci, în Europa, opt bănci au fost sancţionate drastic pentru constituirea de cartel, pentru manipularea EUROBOR. În România, în acelaşi timp, opt bănci au fost spălate, acea investigaţie a fost închisă într-un mod dubios, deşi existau opinii din interiorul Consiliului Concurenţei, opinii scrise ale inspectorilor de acolo, cum că s-au ascuns, s-a favorizat infractorul, deci elemente care să ne determine să procedăm la o verificare a felului în care s-a închis acea anchetă”, a afirmat Daniel Zamfir, la finalul şedinţei Biroului permanent al Senatului.

Zamfir spune, în cererea aprobată de Biroul permanent al Senatulului, că scopul anchetei parlamentare la Consiliul Concurenţei este pentru a analiza în ce circumstanţe a fost deschis şi închis raportul referitor la manipularea ROBOR.

„Scopul şi obiectivele desfăşurării anchetei parlamentare: Întrucât în spaţiul public au apărut aspecte care pun la îndoială modul în care a fost întocmit şi închis raportul de investigaţie al Consiliului Concurenţei, ancheta parlamentară îşi propune analizarea elementelor care au stat la baza întocmirii raportului de investigaţie. Analizarea aspectelor cuprinse în raportul de investigaţie şi a celorlalte acte şi lucrpri care au fost întocmite pe parcursul şo ulterior acestei anchete”,prevede solicitarea preşedintelui Comisiei economice a Senatului.

Concluziile anchetei parlamentare vor fi cuprinse într-un raport ce va fi prezentat Biroului Permanental Senatului în termen de 30 de zile lucrătoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO