Bănci și Asigurări

Senatorul Florin Cîţu susţine că guvernul vrea şi OUG pentru plafonarea cursului valutar pentru euro/leu şi euro/dolar

Florin Cîţu

Florin Cîţu

Autor: Mediafax

28.01.2019, 00:00 467

Senatorul liberal Florin Cîţu susţine că alianţa de guvernământ PSD - ALDE pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă (OUG) prin care să plafoneze şi cursul de schimb valutar, după modelul taxei pe activele financiare ale băncilor. 

„PSD şi ALDE merg până la capăt cu distrugerea economiei. PSD şi ALDE au plafonat dobânzile prin legi votate în parlament şi OUG 114/2018. Înţeleg că urmează, în câteva zile, OUG pentru plafonarea cursului valutar pentru eur/ron şi eur/usd“, a scris vineri după-amiaza Florin Cîţu pe Facebook.

Prin OUG nr. 114/2018, care a fost publicată în Monitorul Oficial la 29 decembrie 2018 şi care a intrat în vigoare de la începutul anului 2019, băncile trebuie să achite o taxă pe activele financiare dacă ROBOR mediu trimestrial depăşeşte 2%, nivelul fiind stabilit între 0,1şi 0,5% pentru fiecare creştere a ROBOR de 0,5 puncte procentuale peste referinţa de 2%. „Socialism până la capăt. Preţurile vor fi determinate doar prin OUG-uri.

Ne întoarcem în anii ‘90. Totul se va face la negru. O să avem un curs de schimb ´oficialª şi unul al pieţei, a concluzionat Cîţu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO