Bănci și Asigurări

Senatul a adoptat Ordonanţa care prevede că pensionarii cu pensii mai mari de 740 lei plătesc asigurări

Autor: Mediafax

23.02.2011, 14:39 27

Senatorii au adoptat, miercuri, Ordonanţa de Urgenţă careprevede ca pensionarii cu venituri care depăşesc 740 lei săcontribuie la asigurările sociale de sănătate, informeazăMediafax.

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă107/2010 pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privindreforma în domeniul sănătăţii prevede extinderea bazeicontribuabililor cu două categorii de persoane - revoluţionarii, cuexcepţia celor răniţi, şi pensionarii a căror venituri din pensiidepăşesc 740 lei.

Pensionarii vor plăti, potrivit acestui act normativ,contribuţii pentru asigurările de sănătate de 5,5 la sută,calculate la cuantumul pensiei.

Ordonanţa prevede extinderea bazei de colectare a contribuţiilorpentru asigurările de sănătate pentru a echilibra deficitulFondului naţional unic de asigurări de sănătate, concomitent cumenţinerea exceptărilor de la plata acestor contribuţii pentrucategoriile de persoane fără venituri, cu venituri reduse saudefavorizate. Mai multe despre ordonanţa de urgenţă citiţi pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO