Bănci și Asigurări

Senatul a adoptat un proiect PSD privind amânarea ratelor bancare. Camera Deputaţilor este for decizional

Senatul a adoptat un proiect PSD privind amânarea...

Autor: Mediafax

02.04.2020, 00:00 492

Senatorii au adoptat un proiect de lege iniţiat de PSD privind suspendarea rambursării creditelor, după ce şi Guvernul a adoptat o astfel de măsură.  Potrivit PSD, proiectul de lege corectează ordonanţa dată de Guvern. 

Parlamentarii PSD din Senatul României au susţinut şi votat proiectul de lege care prevede suspendarea plăţii ratelor bancare, fără dobânzi şi penalităţi, până la 31 decembrie 2020, pentru creditele luate de populaţie ori de IMM-urile afectate de epidemia de coronavirus.

Proiectul de lege al PSD corectează prevederile Ordonanţei de Urgenţă a guvernului Orban care, inclusiv în a doua variantă, menţine «dobânda la dobândă» pentru orice tip de credit, cu excepţia creditelor ipotecare luate de persoanele fizice“, potrivit unui comunicat transmis de PSD. 

Astfel, în iniţiativa adoptată social-democraţii susţin suspendarea rambursării ratelor scadente, dobânzilor şi comisioanelor aferente împrumuturilor acordate debitorilor de către creditori, prin prelungirea corespunzătoare a maturităţii creditului. Proiectul va ajunge pe masa Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO