Bănci și Asigurări

Senatul a aprobat OUG 50/2010 privind creditele populaţiei

08.09.2010, 13:33 37

Senatul a aprobat, miercuri, legea de adoptare a OUG 50/2010privind creditele populaţiei, decizia fiind luată cu 66 de voturipentru şi o abţinere, informează Mediafax.

"Proiectul de lege are ca obiect reglementarea contractelor decredit pentru consumatori, în vederea creării unui cadru legal,complex şi cuprinzător, astfel încât consumatorii să beneficieze deo înaltă protecţie, încurajând totodată mediul concurenţial dindomeniul serviciilor bancare. Proiectul de lege transpune înlegislaţia naţională atât prevederile Directivei 48 din 2008 aParlamentului European şi a CE, privind contractele de creditpentru consumatori, cât şi reglementarea drepturilor şiobligaţiilor consumatorilor şi ale creditorilor la încheierea şiderularea diverselor contracte de credit", a declarat în plenulSenatului vicepreşedintele ANPC, Samuel Calotă.

Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă decapital a adoptat cu unanimitate de voturi raport favorabil, fărăamendamente. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO