• Leu / EUR4.9457
  • Leu / GBP5.7258
  • Leu / USD4.6715
Bănci și Asigurări

Din septembrie, ING Bank România începe tranziţia portofoliului de carduri către alternativa din plastic reciclat. Primele unităţi vor fi emise pentru clienţii retail, unde se concentrează peste 70% din cele 2,5 milioane de carduri deţinute de bancă

Din septembrie, ING Bank România începe tranziţia portofoliului de carduri către alternativa din plastic reciclat. Primele unităţi vor fi emise pentru clienţii retail, unde se concentrează peste 70% din cele 2,5 milioane de carduri deţinute de bancă

Roxana Petria, Tribe Lead Customer Engagement ING Bank România

Autor: Cristina Bellu

16.05.2022, 13:00 235

ING Bank România anunţă că începând cu luna septembrie va începe tranziţia portofoliului de carduri către o alternativă sustenabilă şi prietenoasă cu mediul, din plastic reciclat, proces în urma căruia banca va reduce amprenta de carbon a cardurilor nou-emise cu 75%, dar şi energia necesară pentru a le produce cu 54%.

Procesul de tranziţie va avea loc etapizat şi se va aplica doar cardurilor nou-emise pentru a evita risipa stocului existent şi pentru a permite încheierea ciclului de viaţă al celor care se află în posesia clienţilor şi încă sunt în termen, arată informaţiile transmise luni de reprezentanţii ING.

Potrivit acestora, primele carduri vor fi emise pentru clienţii retail ai băncii, unde momentan se concentrează peste 70% din cele 2,5 milioane de carduri din portofoliul ING.

„Implementarea iniţiativelor de sustenabilitate în ING se îndreaptă în trei direcţii: propriile operaţiuni, produsele şi funcţionalităţile pe care le oferim clienţilor şi implicarea noastră în comunitate. Trecerea către cardurile prietenoase cu mediul le înglobează pe primele două deoarece reducem amprenta proprie de carbon şi oferim clienţilor un produs responsabil faţă de mediu în acelaşi timp. Deşi suntem entuziasmaţi să punem produsul pe piaţă, menţionăm că înlocuirea prematură a cardurilor nu ajută mediul, ci dimpotrivă. De aceea, recomandăm clienţilor să aştepte până la expirarea cardului existent până ce-l vor înlocui cu cel din plastic reciclat.”, explică Roxana Petria, Tribe Lead Customer Engagement ING Bank România.

Noile carduri prietenoase cu mediul vor păstra designul caracteristic ING şi vor avea un conţinut de cel puţin 90% PVC reciclat (rPVC), care provine din diferite industrii precum ambalaje, imprimare, ferestre sau industria auto. Deşi este un material reciclat, el oferă aceeaşi durabilitate şi calitate cardurilor bancare ce vor fi produse.

Din august 2021, ING Bank România oferă deja o variantă de plată prietenoasă cu mediul: cardurile virtuale. De la lansarea acestora în toamna lui 2021, clienţii au emis peste 90.000 de carduri virtuale, lucru se traduce în peste 453 de kilograme de plastic economisite şi aproximativ 6 tone de CO2 care nu au fost emise.

Clienţii băncii pot emite un card virtual direct din aplicaţia de internet şi mobile banking ING Home’Bank, 100% online, şi îl pot utiliza pe loc pentru plăţile cu telefonul sau online.

Tranziţia către cardurile din plastic reciclat se alătură altor măsuri luate de către ING Bank pentru a-şi reduce amprenta de carbon în propriile operaţiuni. Printre acestea se numără sediul central aflat într-o clădire certificată BREEAM Outstanding care utilizează 100% energie verde, implementarea unui sistem de management al deşeurilor şi al reciclării în sediu sau tranziţia flotei proprii de maşini, ce are în prezent peste 60% din vehicule electrice şi hibride.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9457
Diferență: -0,004
Ieri: 4.9459
Azi: 4.6715
Diferență: -0,0321
Ieri: 4.6730
Azi: 5.7258
Diferență: -0,3585
Ieri: 5.7464
Azi: 4.8931
Diferență: 0,2623
Ieri: 4.8803