Bănci și Asigurări

Sergiu Manea, CEO al BCR: Eu cred că astăzi există instrumente eficiente prin care consumatorii să fie protejaţi de clauzele abuzive

Sergiu Manea, CEO al BCR: Eu cred că astăzi există...

Autor: Alex Ciutacu

12.03.2018, 15:00 689

Eliminarea rolului de titlu executoriu pe care îl au contractele de credit nu cred că este modalitatea prin care consumatorii vor fi protejaţi în mod efectiv în faţa aşa-ziselor clauze abuzive, consideră Sergiu Manea, CEO al BCR, cea mai mare bancă de pe piaţa locală.

„În ceea ce priveşte titlul executoriu, înţeleg dezirderatul propus de legiuitor, este vorba de aşa-zisele clauze abuzive pentru că materia este împărţită în România. Mă întreb dacă acest dezireat poate fi atins, iar dacă acesta este atins, dacă nu cumva preţul va fi foarte mare. Pentru că preţul va fi nu numai prelungirea, nu vorbesc despre prelungirea ciclului de recuperare a creditului. Eu vorbesc despre abilitatea unui consumator de a merge în justiţie şi de a putea duce un proces, doi-trei-patru ani, şi pe de altă parte vorbim despre abilitatea curţilor din România de a face faţă unei frecenţe foarte ridicate de a face faţă unor astfel de procese”.

Şeful BCR apreciază că ANPC a demonstrat că este foarte eficientă în sesizarea contractelor cu clauze abuzive şi nu a ezitat să se adreseze în instanţă. „Eu cred că astăzi există instrumente eficiente, efective prin care conusmatorii să fie protejaţi de aceste clauze abuzive”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO