Bănci și Asigurări

Sergiu Manea, CEO al BCR: Suntem în mijlocul unei revoluţii tehnologice şi economice, de pe urma căreia România poate capitaliza

Sergiu Manea, CEO al BCR:
2024 este cel mai important an electoral din istorie. Este un an decisiv, pentru că de rezultatul acestor alegeri depinde modul în care vor evolua relaţiile diplomatice şi cooperarea internaţională, care influenţează, pe mai departe, şi pieţele financiare.

Sergiu Manea, CEO al BCR: 2024 este cel mai important an electoral din istorie. Este un an decisiv, pentru că de rezultatul acestor alegeri depinde modul în care vor evolua relaţiile diplomatice şi cooperarea internaţională, care influenţează, pe mai departe, şi pieţele financiare.

Autor: Claudia Medrega

12.06.2024, 09:30 223

„Avem o oportunitate imensă de modernizare, care ne poate asigura avansul economic şi social din următorii ani, şi este important să vorbim despre investiţii“.

La nivel local, una dintre cele mai mari provocări pentru noi este să creştem conştientizarea faptului că ne aflăm în mijlocul unei revoluţii tehnologice şi economice, de pe urma căreia România poate capitaliza, este de părere Sergiu Manea, CEO al BCR.

„Avem o oportunitate imensă de modernizare, care ne poate asigura avansul economic şi social din următorii ani, şi este important să vorbim despre investiţii. Investiţii în digitalizare şi înverzirea operaţiunilor, care asigură relevanţa afacerilor din România. Investiţii în sectoarele cu avantaj competitiv în noul ciclu economic şi în crearea de produse cu valoare adăugată. Investiţii în infrastructura de transport, educaţie şi sănătate. Dar, mai ales, investiţii în capitalul uman, care, din punctul nostru de vedere, sunt cele care vor face diferenţa pentru viitorul României“, a explicat şeful BCR pentru anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie, vorbind despre provocările existente.

El a adus în discuţie şi zona de cybersecurity şi complexitatea deepfake, susţinând că BCR este atentă şi la astfel de provocări.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro