Bănci și Asigurări

Sergiu Manea, CEO al BCR: Vorbim de „un nou normal“, ajutat de tehnologie. Nu mai este loc de întors la ceea ce a fost

Sergiu Manea, CEO al BCR: Vorbim de „un nou normal“, ajutat de tehnologie. Nu mai este loc de întors la ceea ce a fost

Autor: Claudia Medrega

06.06.2020, 09:36 1518

Cele două luni de stare de urgenţă, în condiţiile pandemiei de coronavirus (COVID-19), au reprezentat o perioa­dă în care BCR a devenit o bancă mai agilă şi mai flexibilă în toată struc­tura ope­raţională, iar transfor­ma­rea digitală a devenit un nou normal, ajutat de tehnologie, astfel că nu mai este loc de întors la ceea ce a fost, a de­cla­rat Sergiu Manea, CEO al BCR pentru ZF.

Dincolo de provocările operaţio­nale ale BCR, mai importante au fost sănăta­tea financiară a clienţilor şi rezolvarea aspectelor critice de ser­vire a clienţilor, cu înţele­gerea riscurilor şi a con­se­cinţelor, mai ales în cazul fir­melor, „unde a fost critic să lucrăm intens pentru a oferi so­luţii rapide cu scopul menţinerii ope­raţiunilor şi salvării fiecărui loc de muncă“, după cum explică Sergiu Manea.

„Pe lângă cererile de amânare, venite din partea persoanelor fizice sau com­paniilor şi pe care le-am imple­men­tat rapid, am contactat proactiv alte câteva zeci de mii de clienţi cu posibile vulnerabilităţi financiare pen­tru a le oferi sprijin şi a găsi îm­preună soluţii pentru depăşirea mo­mentelor mai dificile. Am devenit mai agili şi mai flexibili în toată infra­structura operaţională. Nu mai vorbim de transformare digitală, vorbim de un nou normal, ajutat de tehnologie. Şi nu mai este loc de întors la ce a fost, iar acest lucru mă face să mă uit cu încredere spre viitor.“

Şeful BCR spune că pe perioada stării de urgenţă banca a luat decizia de a menţine deschise toate sucursalele bancare, cu excepţia celor din marile centre comerciale.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO