Bănci și Asigurări

Sergiu Oprescu, preşedinte Alpha Bank, este noul şef al bancherilor, în locul lui Radu Gheţea

Sergiu Oprescu a mai deţinut două mandate de membru în consiliul director al ARB între 2008 şi 2014

Sergiu Oprescu a mai deţinut două mandate de membru în consiliul director al ARB între 2008 şi 2014

Autor: Ciprian Botea

15.05.2015, 00:05 615
Sergiu Oprescu, bancherul aflat de opt ani la conducerea Alpha Bank, a fost desemnat preşedinte al consiliului director al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) în adunarea generală de ieri, în care a fost confirmat ca mem­bru al consiliului Cătălin Pârvu, directorul general al Piraeus, şi au obţinut câte un loc în conducerea asociaţiei Gabriela Gavrilescu, director ge­neral adjunct al BRD, şi Luminiţa Runca, şefa trezoreriei Băncii Tran­silvania.
 
Oprescu îl înlocuieşte pe Radu Gheţea, care a condus asociaţia bancherilor timp de 15 ani. Mandatul de trei ani al lui Gheţea a expirat luna aceasta, iar bancherul nu a mai candidat în condiţiile în care în următoarele luni urmează să părăsească poziţia de preşedinte al băncii de stat CEC Bank. Statutul asociaţiei prevede ca preşe­dintele consiliului de direcţie să fie şi conducător de bancă. Gheţea va fi în con­tinuare preşedinte onorific al ARB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO