Bănci și Asigurări

O nouă serie de posturi la stat plătite cu salarii de 20.000 euro pe lună: începe lupta pentru poziţiile la Banca de Dezvoltare. Primii membri ai organelor statutare vor fi nominalizaţi de Ministerul Finanţelor prin ordin al ministrului finanţelor

ADRIAN CÅCIU, ministrul finanţelor

ADRIAN CÅCIU, ministrul finanţelor

Autor: Mircea Nica

20.02.2022, 00:01 32102

♦ Băncile de dezvoltare îşi vor primi capitalul din bugetul de stat, comisioane, dobânzi şi tarife din prestarea activităţilor, dar şi prin împrumuturi subordinate acordate de statul român ♦ Băncile de dezvoltare nu atrag depozite de la persoane fizice, iar conturile curente ale companiilor pe care le finanţează sunt considerate depozite.

Apariţia proiectului Băncii de Dezvoltare dă semnalul după goana după poziţiile unde vor fi instalaţi oa­meni cu salarii de peste 20.000 euro pe lună.

Sorina Faier, manging partner în cadrul companiei de executive search Elite Searcher, a spus pentru ZF că salariile pen­tru o poziţie de conducere a unei bănci în­cep de la 10.000 euro net şi pot ajunge până la 25.000 euro net pe lună.

„Conducerea băncii va trebui să vină din zona serviciilor financiare, ideal din do­meniul bancar. Trebuie să fi avut o poziţie simi­lară înainte sau cel puţin un vice­pre­şedinte la o bancă anterior. Salariile la pre­şedinţii din bănci pot ajunge până la 1 mi­lion euro anual, dar aici vorbim de bonu­suri în general, care sunt mult mai mari decât salariile fixe. De exemplu, salariul poate să fie 10.000 euro sau 15.000 de euro pe lună, iar la finalul anului să fie nişte bonusuri colosale în func­ţie de realizările preşedin­te­lui băncii. Depinde de ban­că, cât de mare e, ce oameni are de condus, targetul, dar cam aşa pornesc salariile, de la 10.000 euro net, până pe la 25.000 euro net pe lună“, a explicat Sorina Faier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO