Bănci și Asigurări

Signal Iduna: Clemens Vatter are un nou mandat de membru în Consiliul de Supraveghere la asigurătorul cu capital german

Signal Iduna: Clemens Vatter are un nou mandat de membru...

Autor: Mircea Nica

24.01.2020, 00:00 62

Clemens Vatter, membru în Consiliul de Supraveghere al societăţii de asigurări de viaţă Signal Iduna, a primit un nou mandat în boardul companiei, decizia fiind adoptată recent de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). ASF a autorizat numirea lui Clemens Vatter „pentru un nou mandat în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere la societatea Signal Iduna Asigurare Reasigurare“, a transmis instituţia. 

Potrivit datelor ASF, Clemens Vatter a fost numit anterior în boardul asigurătorului la începutul lunii octombrie din anul 2016. Rolul Consiliului de Supraveghere este să supervizeze activitatea Directoratului şi să asigure suport în guvernarea companiei, în acord cu datoriile lor.Consiliul de Supraveghere este responsabil pentru supervizarea conducerii companiei şi consultării Directoratului datorită faptului că Consiliul de Supraveghere este reprezentantul acţionarilor cu privire la sistemul de guvernanţă al companiei, conform informaţiilor din cel mai recent raport anual al asigurătorului.

Preşedintele directoratului companiei de asigurări Signa Iduna, Tiberiu Cristian Maier, a primit în decembrie 2019 aprobarea din partea ASF pentru un nou mandat la conducerea asigurătorului, potrivit informaţiilor transmise de ASF.

Signal Iduna Asigurare Reasigurare, companie membră a grupului german Signal Iduna, a raportat la finalul primelor nouă luni din 2019 un volum al primelor brute subscrise de 84 mil. lei, fiind pe locul opt în topul celor mai mari 10 jucători pe segmentul asigurărilor de viaţă în primele nouă luni din 2019.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO