• Leu / EUR4.9366
  • Leu / GBP5.6319
  • Leu / USD4.9920
Bănci și Asigurări

Silvia Dumitrescu, Manager, Mercer Marsh Benefits: Pentru sustenabilitate cred că trebuie să ne uităm la măsuri precum introducerea franşizelor

Silvia Dumitrescu, Manager, Mercer Marsh Benefits: Pentru sustenabilitate cred că trebuie să ne uităm la măsuri precum introducerea franşizelor

Autor: Alex Ciutacu

Abonamentele medicale nu au fost o frână în calea dezvoltării pieţei de asigurări de sănătate, ba chiar piaţa a crescut pornind de la bugetele pe care le aveau companiile pentru aceste abonamente, explică Silvia Dumitrescu, Manager, Mercer Marsh Benefits, în cadrul evenimentului ZF Insurance Summit 2017, organizat de Ziarul Financiar.

La trecerea de la abonamente la asigurări, angajaţii au fost receptivi, au început să înveţe să folosească produsele şi să înţeleagă beneficiile. Interesul este dublu acum, şi din partea angajatorilor şi din partea angajaţilor.

Partea de acces la serviciile medicale pe care mi le oferă compania este foarte importantă.

Una dintre principalele plângeri ale angajaţilor sunt legate de fereastra foarte mare de timp pentru executare. Dar asigurarea răspunde mai repede deoarece are acces la mai multe clinici. De asemenea, oferă şi flexibilitate cu privire la alegerea medicului. Altfel spus, asiguratul poate primi o recomandare de la un medic de la Sanador, să îşi facă analizele în altă parte apoi să se întoarcă la primul medic. Nu este prizonier, nu trebuie să rămână într-un singur sistem de sănătate.

Credem că piaţa de sănătate va creşte, cea de viaţă se va stabiliza. M-aş uita la ce trebuie să facem pentru sustenabilitate. Cred că după asemenea creştere trebuie să ne uităm la măsuri precum introducerea franşizelor.

Franşiza este o prevedere din contractul de asigurări prin care se limitează intervenţia asiguratorului. 

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9366
Diferență: -0,1072
Ieri: 4.9419
Azi: 4.9920
Diferență: 0,2309
Ieri: 4.9805
Azi: 5.6319
Diferență: -0,6755
Ieri: 5.6702
Azi: 5.0780
Diferență: 0,4014
Ieri: 5.0577