Bănci și Asigurări

Site-urile incep sa fie considerate canale de distributie

05.03.2003, 00:00 38

Banca Comerciala Romana (BCR) si-a lansat ieri propriul portal bancar, care va permite clientilor bancii si celor care viziteaza pagina de Internet www.bcr.ro sa obtina informatii privind produsele si serviciile BCR dar si a subsidiarelor sale. Portalul BCR utilizeaza solutia mySAP Enterprise Portals de la SAP si a fost implementata de firma Softwin.
"Acest eveniment reprezinta o premiera atat pentru sistemul bancar autohton, cat si pentru bancile din tarile est-europene. De asemenea, lansarea portalului face parte din strategia si politica BCR, respectiv o orientare catre client, catre cerintele si asteptarile acestuia. ", a afirmat Danila.
Pana acum pe piata romaneasca functiona doar portalul financiar ingfn.ro administrat de banca olandeza ING Bank, care nu furnizeaza informatii despre banca ci mai mult despre piata financiara in ansamblu.
"La adresa de Internet www.bcr.ro, clientii nostri, si nu numai, pot obtine informatii despre subsidiarele BCR care activeaza in sfera leasing-ului, asigurarilor, investitiilor de portofoliu si pietei de capital. De asemenea, este prezenta si Anglo-Romanian Bank, subsidiara britanica a BCR", a spus Danila.
Alaturi de informatii detaliate privind oferta adresata clientilor grupului BCR, utilizatorii portalului beneficiaza si de alte facilitati, cum ar fi efectuarea unui calcul estimativ pentru rate de credite, de leasing si de prime de asigurare. In plus, portalul va permite fiecarui utilizator autorizat (cu parola de acces) sa aiba afisate doar informatiile care il intereseaza.
Pagina de web a BCR va avea in cel mult o luna si o versiune in limba engleza, si asta in contextul in care banca este in plin proces de privatizare si consultarea acesteia de posibilii investitori este foarte posibila.
BCR este cea mai mare banca din Romania, cu o cota de piata de peste 33%, care a preliminat, pentru 2002, un profit de 160 de milioane de dolari.
Incepand cu anul trecut majoritatea bancilor au inceput sa-si construiasca sau sa-si actualizeze site-urile, considerand ca in viitor acestea vor fi un nou canal de distributie foarte bun pentru promovarea si vanzarea produselor si serviciilor bancare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO