Situaţia economică din Republica Moldova. Trei oportunităţi şi trei ameninţări pentru investitorii străini

12 iul 2018 Ziarul Financiar

Economia moldovenească a crescut în primul trimestru din anul curent cu 3,7%, potrivit Biroului Naţional de Statistică de la Chişinău, în cea mai mare parte datorită comerţului, care a avut un aport de 1,2% la creştere, industria a contribuit cu 0,8%, iar informaţiile şi telecomunicaţiile - cu 0,6%.

Evoluţia este apropiată de prognoza pentru anul în curs a Ministerului Economiei şi cea a Băncii Mondiale, care se aşteaptă la o majorare a PIB cu 3,8% şi depăşeşte pronosticul FMI, ce estimează o avansare cu 3,5%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.07.2018

 
Cuvinte cheie:
amenintari
, investitori straini
, moldova
, republica moldova
, crestere
, economie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide