Bănci și Asigurări

Smart Fintech obţine autorizarea BNR şi devine furnizor terţ de plăţi (TPP) prin open banking în România

Smart Fintech obţine autorizarea BNR şi devine furnizor...

Autor: Roxana Rosu

14.04.2021, 09:37 861

Startup-ul Smart Fintech, lansat în 2019 de patru tineri români,  a primit autorizarea din partea BNR pentru a funcţiona ca instituţie de plată online, pentru serviciul SmartPay.

Start-up-ul este, astfel, primul furnizor terţ de servicii (TPP) licenţiat în România pe segmentul de open banking.

Compania este oficial listată în Registrul instituţiilor de plată ţinut de Banca Naţională, precum şi în Registrul central electronic public al instituţiilor de plată şi monedă electronică din PSD2 ţinut de Autoritatea Bancară Europeană, ca Furnizor de Servicii de Iniţiere a Plăţilor (PISP), cu nr. IP-RO-0011 / 02.04.2021.

„Suntem încântaţi şi mândri să primim autorizarea BNR. A fost nevoie de mult efort din partea noastră, dar cu un rezultat pe măsură. Nu numai că avem licenţa de care aveam nevoie pentru a deveni un TPP activ pentru piaţa din România, dar întregul proces ne-a determinat să analizăm în profunzime şi în perspectivă absolut toate aspectele ce ţin de activitatea şi funcţionarea fintech-ului nostru. Am ajuns, astfel, să definim încă de la început un context solid pentru afacerea noastră”, declară Mihaela Georgescu, Cofondator Smart Fintech.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO