Bănci și Asigurări

SocGen aduce alt şef francez pentru BRD, după ce Maymat s-a retras

SocGen aduce alt şef francez pentru BRD, după ce Maymat s-a retras

Autor: Cristian Hostiuc

24.07.2012, 00:05 992

Alexandre Maymat, 44 de ani, care fusese desemnat să ocupe poziţia de director general şi preşedinte al BRD, a hotărât să se retragă invocând motive personale, iar Société Générale, acţionarul majoritar al băncii, a ales un alt bancher francez care conduce o filială din regiune pentru a ocupa această funcţie. Nominalizarea urmează să fie făcută publică în curând.

"M-am retras din poziţia de la Bucureşti din motive personale, de familie. Voi ocupa o altă poziţie în cadrul Société Générale", a explicat pentru ZF Alexandre Maymat ieri dimineaţă. BRD, a doua mare bancă din România, controlată în proporţie de circa 60% de grupul francez Société Générale, a anunţat pe bursa de la Bucureşti că în urma hotărârii lui Maymat de a se întoarce la Paris a retras dosarul acestuia depus la Banca Naţională pentru autorizare.

Schimbarea de plan vine la patru luni după ce fusese anunţată oficial desemnarea lui Maymat ca şef al BRD în locul lui Guy Poupet, care a părăsit banca la sfârşitul lunii aprilie după doi ani de mandat de preşedinte. În prezent, conducerea interimară a BRD este asigurată de Petre Bunescu, care lucrează în bancă de aproape 37 de ani.

Citiţi materialul integral pewww.zfcorporate.ro

SocGen pregăteşte un nou candidat pentru şefia BRD, Petre Bunescu asigură interimatul

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO