Bănci și Asigurări

Societăţile de asigurare şi brokerii vor fi supravegheaţi şi controlaţi în viitor din punct de vedere al conduitei, în baza unor proceduri şi ghiduri elaborate de ASF

Societăţile de asigurare şi brokerii vor fi...

Autor: Roxana Rosu

16.10.2020, 12:45 592

Societăţile de asigurare şi brokerii vor fi supravegheaţi şi controlaţi în viitor din punct de vedere al conduitei, în baza unor proceduri şi ghiduri care vor fi elaborate de Autoritatea  de Supraveghere Financiară (ASF) şi de Autoritatea Europeană pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (EIOPA).

ASF este prima instituţie de profil din Europa care derulează un proiect de asistenţă tehnică privind supravegherea conduitei pe piaţa de asigurări, în parteneriat cu EIOPA şi Comisia Europeană.

Proiectul „Asistenţă tehnică privind consolidarea funcţiei A.S.F. de supraveghere a conduitei pe piaţa de asigurări din România” a presupus, într-o primă fază, elaborarea unui manual de supraveghere a conduitei în domeniul asigurărilor.

Etapa de implementare a proiectul, care va fi gestionată de ASF cu suportul experţilor EIOPA, vizează elaborarea unui set de proceduri şi ghiduri, în baza căruia se vor desfăşura activităţile de supraveghere şi control pe aria de conduită asupra entităţilor care activează în piaţa asigurărilor.  ASF va elabora şi un ghid cu informaţii generale privind factorii generatori de risc de conduită şi tipologia acestor riscuri pe parcursul ciclului de viaţă al produselor de asigurare, care fi adresat entităţilor supravegheate.

În cadrul procesului de supraveghere trebuie avută în vedere prevenirea riscurilor sistemice şi a celor generate de inovaţia în domeniul financiar, în general, şi în domeniul asigurărilor, în special, potrivit ASF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO