Bănci și Asigurări

Societe Generale şi-a vazut ieri ştearsă peste 10% din capitalizare din cauza datoriilor Greciei. Ce se întâmplă în România?

Autor: Bogdan Cojocaru

13.09.2011, 00:03 842

Société Générale a pierdut ieri peste 10% din capitalizarea de pe piaţă după apariţia unor zvonuri că ratingul băncii, alături de calificativele altor mari instituţii de credit franceze, vor fi retrogradate de Moody's din cauza expunerilor pe care le au la Grecia.

De asemenea, banca a anunţat prin CEO-ul Frederic Oudea că intenţionează să reducă numărul de angajaţi din România, Rusia, Cehia şi Egipt ca parte a unui proces de consolidare a capitalului la nivelul întregului grup. Instituţia de credit va desfiinţa 2.000 de locuri de muncă la operaţiunile de retail bancar din Rusia anul următor şi vrea să reducă numărul de angajaţi şi în România, Cehia şi Egipt, a spus Oudea, citat de Bloomberg, fără a oferi mai multe detalii.

Totuşi, Sorin Popa, directorul general adjunct al BRD Groupe SocGen, a declarat pentru Mediafax că unitatea nu a operat disponibilizări şi nu are vreun plan de reducere a personalului, optimizarea costurilor fiind realizată doar pe baza plecărilor neforţate.

"De la începutul anului am avut reducerile naturale şi asta e tot. Noi nu am operat reduceri de personal şi nu suntem într-un proces de reducere a personalului. Urmărim o reducere a costurilor cu personalul, dar pe baza plecărilor naturale, nu printr-un plan de reducere a perso­na­lu­lui. Singura optimizare a personalului se face prin plecări neforţate", a spus Popa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO