Bănci și Asigurări

Şoferii din Moldova determină asigurătorii să plătească cele mai mari despăgubiri medii pe RCA, iar bucureştenii fac cel mai des pagube

Şoferii din Moldova determină asigurătorii să...

Autor: Anelis Baciu

06.07.2016, 19:02 285
Suceava se clasează pe primul loc în topul judeţelor unde companiile de asigurări plătesc cele mai mari daune medii în contul poliţelor auto obligatorii (RCA), suma medie plătită situându-se la 9.400 de lei, arată o analiză realizată de compania de consultanţă Milliman la cererea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Dauna medie pe RCA în judeţul Suceava este cu două treimi mai mare decât media naţională care ajunge la 5.745 de lei. După Suceava, în topul judeţelor cu cele mai mari valori medii ale despăgubirii se clasează Sălaj şi Călăraşi.

Regiunea Moldova este însă de departe cea mai costisitoare pentru asigurătorii locali, în condiţiile în care alături de Suceava încă patru judeţe - Botoşani, Bacău, Galaţi şi Neamţ -  sunt prezente în topul judeţelor cu cele mai mari valori ale daunei medii plătite de asigurători pe segmentul RCA.

Pe de altă parte, judeţele în care asigură­to­rii înregistrează cele mai mici valori ale da­unei medii, sub 5.000 de lei, se numără Sibiu, Argeş, Cluj. În ceea ce priveşte frecvenţa daunelor, un alt indicator important pentru compa­niile de asigurări care intră în structura cal­culului poliţei RCA, analiza a scos la iveală faptul că şoferii din Bucureşti produc cel mai dese pagube. Frecvenţa da­unelor în Capitală este de 6,8%, faţă de o me­die de sub 5% la nivelul întregii ţării. Bu­cureş­tiul este urmat de Constanţa şi Iaşi, ambele judeţe având o frecvenţă a daunelor de peste 6%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO