Bănci și Asigurări

Şoferii români plătesc cele mai scumpe poliţe Casco din Europa Centrală şi de Est

Autor: Anelis Baciu

10.11.2012, 20:02 2168

Şoferii români sunt nevoiţi să scoată din buzunar sume mai mari decât polonezii, cehii sau slovacii atunci când cumpără o poliţă de asigurare auto facultativă (Casco), deşi costul mediu cu reparaţiile este cu până la 70% mai mic decât în alte ţări din regiune, potrivit unei analize efectuate de asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG).

 

Explicaţia pentru tarifele foarte mari este dată de frecvenţa ridicată a daunelor, care ajungea la 50% după primele opt luni din acest an. Practic, unu din doi români care încheie o poliţă Casco solicită şi des­pă­gubire. Spre comparaţie, numai unu din zece cehi şi unu din cinci polonezi solicită despăgubire pentru pagubele materiale provocate autoturismului.

"Nivelul redus al franşizei, daunalitatea ridicată, numărul riscurilor acoperite, precum şi starea deficitară a infra­structurii rutiere din România sunt principalele cauze ale unei prime mai mari plătite de şoferii români pentru o poliţă Casco", consideră Eduard Simionescu, directorul general al brokerului de asigurare Greco JLT.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO