Bănci și Asigurări

Sondaj BNR: Băncile estimează înăsprirea condiţiilor de creditare în trimestrul doi, atât pentru companii, cât şi pentru populaţie, în paralel cu scăderea cererii

Sondaj BNR: Băncile estimează înăsprirea condiţiilor...

Autor: Roxana Rosu

26.06.2020, 00:05 831

♦ Circa 40% din băncile care au participat la sondaj au declarat că prognozează o scădere cel puţin moderată a cererii de credite pe termen lung din partea IMM-urilor.

Băncile estimau într-un sondaj realizat în luna aprilie că standardele de creditare şi ter­me­nii contractelor de credit pentru companii vor deveni mai restrictivi în al doilea trimestru din 2020, în paralel cu reducerea cererii, în special din partea IMM-urilor.

Aceste prognoze erau valabile şi în cazul împrumuturilor acordate populaţiei, atât pe zona de credite imobiliare, cât şi a celor de consum.

În opinia băncilor, factorii care au avut o con­tribuţie mai mare la evoluţia standardelor de creditare au fost situaţia actuală sau aştep­tată a capitalului băncilor şi deciziile de poli­tică monetară sau prudenţială ale BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO