Bănci și Asigurări

Sorin Mititelu, CEO al Optimus Fintech: Băncile vor pierde o parte din businessul de retail sub presiunea fintech

Sorin Mititelu, CEO al Optimus Fintech

Sorin Mititelu, CEO al Optimus Fintech

Autor: Claudia Medrega

17.09.2018, 00:04 1084

Businessul de retail pe piaţa financiară este în transformare, acest segment urmând să fie supus presiunilor şi concurenţei datorită tehnologiei, iar băncile vor pierde o parte din business, apreciază Sorin Mititelu, cofondator şi CEO al companiei Optimus Fintech.

„Viitorul băncilor este provocator. Nu numai că se concurează între ele, dar au parte şi de o competiţie care se adresează aceluiaşi segment ţintă, dar cu alte produse şi servicii decât sunt obişnuite băncile să ofere. Retailul va fi supus presiunilor, concurenţei datorită tehnologiei. Businessul de retail pe piaţa finanaciară este în transformare. Băncile vor pierde o parte din business“, a declarat Sorin Mititelu la o conferinţă organizată de Finmedia la Predeal. Înainte de a fonda compania Optimus Fintech, Mititelu a condus BCR Asigurări de Viaţă, a fost şi director al Direcţiei managementul segmentelor retail în cadrul BCR, iar în perioada 2005-2007 a fost şeful diviziei de retail la Banca Românească. Fintech-urile devin un competitior al băncilor, fiind mai aproape de nevoile clienţilor având în vedere că vând un serviciu de consultanţă financiară, susţine Mititelu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO