Bănci și Asigurări

Sorin Popa, numărul 2 din BRD, pleacă la Paris la SocGen. De anul viitor BRD va avea un nou preşedinte

Sorin Popa, numărul 2 din BRD, pleacă la Paris la SocGen. De anul viitor BRD va avea un nou preşedinte

Sorin Popa, 47 de ani, lucrează de 18 ani pentru SocGen

Autor: Cristian Hostiuc

09.12.2011, 00:07 2443

Sorin Popa, 47 de ani, numărul doi din BRD, va fi promovat începând cu 2 ianuarie la sediul central din Paris al Société Générale, ur­mând să se ocupe de dezvolta­rea comercială a reţelei inter­naţionale a grupului francez.

El va rămâne membru în consiliul de administraţie al BRD.

Ieri-seară, SocGen care con­tro­lează a doua mare bancă din Ro­mânia, a anunţat numirea lui Popa la Paris şi în acelaşi timp pregătirea succe­siunii pentru funcţia de preşe­dinte al BRD, care va fi prel­uată de către Alexandre May­mat după pleca­rea lui Guy Poupet.

Popa a fost res­pon­sabilul proce­sului de restructurare a BRD la înce­putul anilor 2000, iar ulterior a preluat extin­derea reţelei în ţară, banca ajungând numărul unu după unităţile operate. Reţeaua şi produsele bancare lansate de Popa, cele mai cunoscute fiind cele mar­ketate cu imaginea ve­detelor sportive Hagi, Nadia şi Năs­tase, au susţinut banca, asigurându-i în ultimii ani cea mai mare profitabilitate de pe piaţa românească.

"Sorin Popa, administra­torul şi directorul general dele­gat al BRD Groupe Société Générale, va fi promovat, începând cu 2 ianuarie 2012, la Paris în funcţia de consilier al directorului băncii comerciale internaţionale a Société Générale, fiind însărcinat cu dezvoltarea comercială a reţelei internaţionale a grupului francez. El va rămâne în continuare administrator (membru în consiliul de administraţie) al BRD-Groupe Société Générale. Alexandre Maymat, actualul administrator şi director general al Société Générale Camerun, va fi propus la începutul anului 2012 ca administrator al BRD-Groupe Société Générale, urmând să fie numit apoi preşedinte al BRD-Groupe Société Générale după plecarea lui Guy Poupet", a anunţat grupul francez Société Générale.

Sorin Popa este unul dintre cei mai vechi oameni ai SocGen din România, el lucrând în cadrul grupului din 1993.

După preluarea BRD în 1999 francezii l-au numit pe Popa în funcţia de vicepreşedinte, numărul doi în bancă după preşedinte, o funcţie rezervată francezilor.

Conform cutumei, pentru a ocupa o poziţie de preşedinte al unei bănci deţinute de francezi, trebuie să ai câţiva ani de experienţă internaţională în reţeaua lor.

La nouă luni din acest an BRD a anunţat un câştig de 382 mil. lei (aproape 90 mil. euro). BRD are pe bursa de la Bucureşti o capitalizare de 1,76 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO