Bănci și Asigurări

Ce spun austriecii de la compania de asigurări UNIQA despre decizia Austriei de a respinge aderarea României în Schengen. „Decizia luată a fost o decizie la nivel politic“. UNIQA speră la un parcurs comun pentru rezolvarea problemelor

Ce spun austriecii de la compania de asigurări UNIQA...

Autor: Mircea Nica

13.12.2022, 08:30 4209

♦ Cele două companii UNIQA din România au adus pentru grupul austriac un profit net de 5,5 mil. euro în 9 luni/2022, consemnând un avans semnificativ de 45% faţă de 9 luni/2021 ♦ Per total, cele două companii Uniqa au înregistrat la final de 9 luni/2022 prime brute subscrise de 83 mil. euro, în creştere cu 6% faţă de 9 luni/2021 ♦ Pe lângă Uniqa Asigurări şi Uniqa Asigurări de Viaţă, printre cele mai mari companii de asigurări de pe piaţa locală se mai regăsesc trei companii care aparţin grupului austriac Vienna Insurance Group, respectiv Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de viaţă, dar şi Grawe România, care aparţine grupului austriac cu acelaşi nume, care nu au răspuns la solicitarea ZF legată de spaţiul Schengen.

Reprezentanţii grupului austriac UNIQA, care sunt prezenţi pe piaţa din România prin intermediul a două companii de asigurări, respectiv Uniqa Asigurări şi Uniqa Asigurări de Viaţă, sunt de părere că decizia luată în cadrul Consiliului Justiţiei şi Afaceri Interne (JAI) de respingere a aderări României în Schengen este una la nivel politic, iar soluţiile la problemele politice actuale trebuie să fie găsite cât mai repede posibil.

„UNIQA a fost şi este tratată bine şi cu profesionalism pe piaţa din România. Decizia luată a fost o decizie la nivel politic. UNIQA speră, în interesul României şi al Austriei, dar şi al întregii Uniuni Europene, ca un parcurs comun pentru identificarea soluţiilor la problemele politice actuale să fie găsit cât mai repede posibil“, au spus reprezentanţii UNIQA Insurance Group pentru ZF.

Cele două companii UNIQA de pe piaţa locală au adus pentru grupul austriac un profit net de 5,5 mil. euro în primele nouă luni din 2022, consemnând un avans semnificativ de 45% faţă de perioada similară a anului trecut. Astfel, din profitul net total al întregului grup UNIQA, România, ca segment, a adus circa 2,3% din profitul net consemnat de grup în primele nouă luni din 2022, de 243 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO