Bănci și Asigurări

Ce spun oamenii de afaceri după prima întâlnire cu ministrul finanţelor, Adrian Câciu: e un început cu dreptul, acum aşteptăm să vedem rezultate palpabile. Ordinul de aplicare pentru facilităţile fiscale pentru domeniul cercetării-dezvoltării sunt hârtia de turnesol

Ce spun oamenii de afaceri după prima întâlnire cu...

Autor: Răzvan Botea

15.12.2021, 10:00 199

Reprezentanţii mediului de afaceri contactaţi de ZF au spus, după ce ministrul a avut o întâlnire cu principalele asociaţii de business din România, că discuţiile au fost bune, iar acum aşteaptă rezultatele concrete ale discuţiilor.

„Ministrul a spus că îşi doreşte să rezolve problemele şi să dea un curs special acolo unde are competenţele administrative şi aici am dat exemplul proiectului de facilităţi fiscale pentru cercetare-dezvoltare. Pentru noi este un test, hârtia de turnesol”, a spus, pentru ZF, Ionuţ Simion, preşedintele AmCham, camera de comerţ româno-americană, organizaţie membră a Coaliţiei de Dezvoltare a României (CDR).

Este vorba facilitatea fiscală pentru cercetare-dezvoltare de 100% din cheltuieli, dar care are nevoie de ordinul de aplicare de la mai multe ministere, inclusiv de la Finanţe, unde a rămas blocat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO