Bănci și Asigurări

Ce spun reprezentanţii Euroins despre ultima amendă a ASF din luna decembrie 2022. „Amenda ASF se referă la un număr de 72 de dosare din totalul de 160.000 de dosare soluţionate şi aceste întârzieri neintentionate sunt cauzate de volumul mare de procesare“

Ce spun reprezentanţii Euroins despre ultima amendă a...

Autor: Mircea Nica

31.01.2023, 00:05 284

♦ În luna decembrie 2022, Euroins a fost sancţionată de ASF cu o amendă de 309.400 lei pentru întârzierea soluţionării cererilor de despăgubire şi a plăţilor datorate clienţilor ♦ Reprezentanţii Euroins susţin că există un volum semnificativ de cereri de despăgubire, iar compania gestionează 160.000 de cereri de despăgubire pe an, cu plăţi de circa 1,3 mld. lei anual.

Euroins România, cel mai mare jucător RCA de pe piaţa locală, susţine că sancţiunea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) din decembrie 2022 de 309.400 lei pentru întârzierea soluţionării cererilor de despăgubire şi a plăţilor datorate clienţilor este pentru un număr de 72 de dosare din totalul de 160.000 soluţionate, iar cauza întârzierilor este volumul mare de procesare, au spus reprezentanţii companiei.

„Compania depune toate eforturile în vederea soluţionării cât mai rapide şi mai eficiente a tuturor dosarelor de despăgubire. Astfel, compania are un volum semnificativ de cereri de despăgubire, gestionând aproximativ 160.000 de cereri de despăgubire pe an şi efectuând plăţi de aproximativ 1,3 mld. lei anual. Ne asigurăm ca fiecare dosar de cerere de despăgubire face obiectul unei analize corespunzătoare, iar închiderea unui dosar este documentată şi semnată în mod corespunzător. Amenda ASF se referă la un număr de 72 de dosare din totalul de 160.000 dosare soluţionate şi aceste întârzieri neintentionate sunt cauzate de volumul mare de procesare. Toate măsurile de îmbunătăţire a acestor proceduri sunt luate în considerare pentru a evita aceste situaţii“, au spus reprezentanţii Euroins România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO