Bănci și Asigurări

Ce spun unii bancheri centrali din regiune. Limita dintre politica monetară şi politica fiscală a devenit mai înceţoşată. Criza COVID-19 a fost prima criză din istoria Ucrainei fără o creştere a inflaţiei, fără o scădere semnifi cativă a rezervelor naţionale

Ce spun unii bancheri centrali din regiune. Limita dintre...

Autor: Mircea Nica

03.02.2021, 18:15 140

♦ Kyrylo Shevchenko, banca centrală din Ucraina: Cred că limita dintre politica monetară şi fiscală a devenit mai înceţoşată, dar acest lucru se va schimba ♦ Anita Angelovska Bezhoska, banca centrală din Macedonia de Nord: Accesul la lichiditatea externă este foarte importantă pentru că a definit spaţiul politicii monetare ♦ Koba Gvenetadze, banca centrală din Georgia: Trebuie să ne adresăm provocărilor în aşa fel încât să nu existe o dominanţă fiscală pe viitor. ♦ Gent Sejko, banca centrală din Albania: Vom continua să avem acelaşi rol ca bancă centrală, acela de stabilitate financiară ♦ Bostjan Vasle, banca centrală din Slovenia:  Noi am încercat să păstrăm o politică monetară funcţională.

Limita dintre politica monetară şi cea fis­cală a devenit mai înceţoşată, dar acest lucru se va schimba, iar lucrurile vor reveni la situaţia dinaintea pandemiei, a spus recent Kyrylo Schevchenko, guvernatorul băncii centrale din Ucraina, în cadrul Cen­tral and Eastern European Forum 2021.

„Cred că limita dintre politica monetară şi cea fiscală a devenit mai înceţoşată, dar acest lucru se va schimba şi ne vom întoarce la si­tua­ţia dinainte. Una dintre cele mai mari schim­bări constă în implicările digita­li­ză­rii“, susţine Kyrylo Schevchenko.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO