Bănci și Asigurări

Ce spune BRD despre discuţiile din piaţa financiară privind desfiinţarea BRD Finance: Compania a luat decizia de a ieşi din activitatea de acordare de credite la locul de vânzare, dar îşi continuă activitatea

Ce spune BRD despre discuţiile din piaţa financiară...

Autor: Mircea Nica

31.01.2022, 10:30 808

♦ Ca urmare a comunicării de la mijlocul anului trecut, BRD Finance îşi desfăşoară un plan de transformare a modelului de business, iar compania se va concentra în 2022 pe reducerea creditelor neperformante dezvoltând activităţi profitabile, au transmis reprezentanţii BRD.

BRD Finance, diviza de credite de consum a BRD România, a treia cea mai mare bancă de pe piaţa locală, va ieşi din activitatea de acordare de credite la locul de vân­za­re, în timp ce îşi continuă planul de transformare a mo­de­lu­lui de business, urmărind activităţi profitabile şi reducerea cre­ditelor neperformante în anul 2022, au transmis repre­zentanţii BRD, pentru ZF.

„Aşa cum am comunicat deja la jumătatea anului 2021, BRD Finance desfăşoară un plan de transformare a mo­delului de business, care are în ve­dere îmbunătă­ţi­rea pro­fi­ta­bi­lităţii, prin ex­ter­naliza­rea anu­mitor linii de business şi dez­voltarea al­tora, cu poten­ţial foar­te bun. În acest sens, com­pa­nia a luat decizia de a ieşi din ac­tivitatea de acordare de credite la locul de vân­za­re. Re­zul­tatele finan­cia­re bune ob­ţinute de BRD Finance în anul 2021 (pre­tax profit în creş­tere cu 20%, în compa­ra­ţie cu anii pre­cedenţi) arată pri­mul im­pact pozitiv al aces­tui plan de transformare. În 2022, compa­nia va conti­nua transfor­marea, con­cen­trându-se pe reducerea creditelor ne­per­formante şi con­tinuând să dezvolte activităţile profitabile, în linie cu tendinţele pieţei româneşti“, susţin reprezentanţii BRD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO